Lion's mane (Hericium Erinaceus)

9,00 24,00 

Aprašymas

Norite paragauti ypatingo, jūros gėrybių skonio grybo – Hericium? Hericium (Lion‘s mane) yra super naudingas grybas. Hericium turi daug pavadinimų – beždžionės galva, ežiukas, bet pasaulyje labiausiai žinomas kaip Lion’s mane.

Daugiau info apie grybą rasite čia

https://www.lrt.lt/naujienos/mokslas-ir-it/11/1923011/ne-tik-magiskieji-grybai-veikia-smegenis-rado-tokius-kurie-skatina-lasteliu-augima-ir-gerina-atminti

GAMINIMO FUNKCIJOS

Yra nuomonė, kad skanios gali būti tik jauni Hericium grybai, tačiau ši prielaida klaidinga. Subrendęs grybas taip pat gali visiškai atskleisti visas savo skonio savybes, o Lion’s Mane virimo receptas neturi jokių sudėtingų paslapčių – jį tereikia išvirti pasūdytame vandenyje. Po trumpo terminio apdorojimo grybai tampa minkštesnės, todėl jas galima naudoti įvairiausiuose patiekaluose.

GRYBŲ SRIUBA SU LYDYTU SŪRIU

Keturioms porcijoms jums reikės: Lion’s Mane grybas – 300 g; vištienos mėsa – 180 g; lydytas sūris – 200 g; bulvės – 3 vidutiniai gumbai; sviestas – apie šaukštą; vidutinė svogūno galvutė; druska pipirai. Į puodą supilkite pusantro litro vandens ir virkite vištienos filė 20 minučių nuo užvirimo, pasūdykite. Mėsą išimame iš sultinio ir supjaustome nedideliais kubeliais.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste apie 5 minutes. Grybas savavališkai supjaustomas, iš anksto išvirinamas (jei reikia) ir pridedamas prie svogūno. Išmaišykite, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sultinį grąžiname ant viryklės ir pašildome. Bulves supjaustome mažais kubeliais ir išsiunčiame į sultinį. Po ketvirčio valandos, kai bulvės taps minkštos, suberkite grybus su svogūnais, o dar po penkių – septynių minučių sudėkite vištienos filė. Pabaigoje į puodą reikia įdėti lydytą sūrį ir viską gerai išmaišyti, kol paskutinis ingredientas visiškai ištirps.

Receptų šaltiniai:

Lion’s Mane Mushrooms

https://northspore.com/blogs/the-black-trumpet/5-ways-to-cook-lion-s-mane

Receptus galima išsiversti į lietuvių kalbą

Dalintis
5/5